FC Utrecht-supporters krijgen kritiek: "Ik vind het een schande"

FC Utrecht-supporters op de Bunnikside
FC Utrecht-supporters op de Bunnikside Foto: © Orange Pictures

FC Twente ging afgelopen zondag op bezoek bij FC Utrecht (1-1). Clubwatcher van de Enschedeërs, Leon ten Voorde, heeft zich bij die wedstrijd enorm gestoord aan de vuurwerkgeluiden die werden gemaakt door de Utrechtse supporters.

"Na de derby was het hele land in rep en roer over de spreekkoren over de homo's door de FC Twente-supporters", zegt hij bij De Ballen Verstand Podcast. "Het land was te klein. Bij FC Utrecht zondag: vuurwerkgeluiden. En niet eventjes, maar constant door. Ik heb nog geen enkele groepering gehoord in Nederland. Dit wordt allemaal geaccepteerd."

"We staken in Nederland een wedstrijd als er een plastic bekertje op het veld ligt", vervolgt hij. "Maar constant vuurwerkgeluiden van die asocialen daar. Niemand vindt er wat van. De scheidsrechter en de stadionspeaker horen het niet. Niemand doet er wat aan en we vinden het heel normaal. Het is allemaal selectieve verontwaardiging."

Wat dan de oplossing hiertegen is? "Staken. We vonden allemaal dat de wedstrijd bij Heracles stilgelegd had moeten worden. In de Kuip zijn er altijd vuurwerkgeluiden sinds de vuurwerkramp. Jaar in, jaar uit en er is nooit wat van gezegd. Ik vind het echt een schande. Je hoort de KNVB er ook niet over, echt een schande dat dat nog steeds kan."

Ook zou hij het een goed idee vinden als de spelers van FC Twente van het veld af lopen bij dergelijke geluiden. "Dat zou van mij prima mogen. Ik word er niet goed van. Dit zijn redenen om een wedstrijd stil te leggen en niet die plastic bekertjes. 23 doden, maar daar stappen ze dan blijkbaar makkelijk overheen."

Lees meer:
0 reacties