FC Utrecht-speler krijgt kritiek: "Meneer loopt weer te wandelen"

Paul Pessel en Appie Boonen analyseren op eigen wijze de wedstrijd tegen Almere City FC. Een duel dat pijn deed aan hun ogen. Pessel en Boonen zijn niet blij met het handelen van Hidde ter Avest bij de eerste goal.

"De wedstrijden is nog geen vier minuten bezig en meneer Ter Avest loopt weer te wandelen. Net zoals in de wedstrijd tegen Excelsior. De buitenkant laat hij open, waardoor ze helemaal door kunnen lopen tot aan het strafschopgebied en je staat weer met 1-0 achter", legt Pessel uit bij RTV Utrecht.

"Het is geen man op man verdedigen. Hij is bang dat hij uitgespeeld wordt", vervolgt hij. "Hij doet aan zonedekking en als je dat doet, dan moet je rekening houden dat iemand over je heen komt. Dat hebben we nu een keertje of zeven zien gebeuren dit seizoen."

"Achteruitlopende voetballers zijn kwetsbaar. We hebben het afgelopen zaterdag weer gezien. Als Ter Avest hem aan de buitenkant had gehouden, dan had hij een sliding in kunnen zetten of hij had hem kunnen dwingen om aan de buitenkant te blijven."

Victor Jensen had dan ook de binnenkant af moeten zetten, maar die liep ook te wandelen", analyseert Pessel verder. "Gelijk daarop terugkomend; Jensen speelt drie keer een waardeloze invalbeurt en dan mag hij de vierde keer gewoon in de basis starten. Ik vind het uniek", besluit de commentator.

Lees meer:
0 reacties