FC Utrecht sluit kalenderjaar af met ruime zege op FC Volendam

FC Utrecht juicht na een goal tegen FC Volendam
FC Utrecht juicht na een goal tegen FC Volendam Foto: © Pro Shots

FC Utrecht heeft de laatste wedstrijd voor de winterstop overtuigend gewonnen. Op bezoek bij FC Volendam werd een 0-4 zege geboekt.

Na een kwartier spelen kwam de ploeg van trainer Henk Fraser op voorsprong. Taylor Booth werkte de rebound binnen na een inzet van Bas Dost. Het was voor FC Utrecht de duizendste treffer in uitduels in de Eredivisie. Op slag van rust was FC Volendam nog dichtbij de 1-1. Gaetano Oristanio leek binnen te koppen uit een hoekschop, maar Luuk Brouwers haalt de bal van de lijn.

In de tweede helft kwam FC Utrecht los. Bas Dost kopte in de 74e minuut de 0-2 binnen. Voor de spits, die de zieke Tasos Douvikas verving, was het zijn zesde doelpunt in de Eredivisie dit seizoen. Vijf minuten voor tijd maakte Sander van de Streek de derde Utrechse goal.

In de extra tijd viel de 0-4. Can Bozdogan schoot met zijn eerste balcontact hard raak.

Opstelling FC Utrecht: Barkas - Klaiber (90+' Ter Avest), Van der Hoorn, Sagnan, Van der Maarel (c) - Toornstra (90+' Bozdogan), Brouwers, Van de Streek (90+' Maeda) - Redan (64' Younes), Dost, Booth (56' Boussaid)