Samenvatting: FC Utrecht redt een puntje op bezoek bij RKC Waalwijk

FC Utrecht is bij RKC niet verder gekomen dan een gelijkspel. In Waalwijk werd het 2-2.

Na 26 minuten spelen was het David Min die op aangeven van Yassin Oukili de 1-0 scoorde namens de Waalwijkers. Dat zou tevens de ruststand worden. Na een uur spelen kwam FC Utrecht op gelijke hoogte door een doelpunt van Can Bozdogan. De assist kwam op naam van Othman Boussaid.

Lang konden de Domstedelingen echter niet van de gelijkmaker genieten. Vijf minuten later was het David Min die Richonell Margaret wist te bereiken. Laatstgenoemde zette RKC daarna opnieuw op voorsprong. In de 84e minuut was het Sam Lammers die nog een punt redde voor FC Utrecht. De assist kwam van Jens Toornstra.

Door dit gelijke spel blijft FC Utrecht op de zevende plaats staan. De ploeg van Jans is verzekerd van deelname aan de play-offs. Wel kunnen ze die nog ontlopen door vijfde te worden. Die plek geeft recht op een ticket voor de tweede voorronde van de Europa League. De winnaar van de play-offs plaatst zich voor de voorronde van de Conference League. Op zondag 5 mei staat de volgende thuiswedstrijd op het programma. Dan komt degradant Vitesse op bezoek.

Lees meer:
0 reacties