"FC Utrecht prima alternatief voor verdediger Manchester United"

Jonny Evans namens Manchester United
Jonny Evans namens Manchester United Foto: © Pro Shots

Jonny Evans beschikt over een aflopend contract en de ervaren kracht van Manchester United zou in de belangstelling staan van diverse clubs uit de Amerikaanse MLS. Maar is dat wel de juiste stap voor de centrale verdediger?

Volgens de Career Advice Tool van SciSports past Evans namelijk het best bij FC Utrecht. De Welshman scoorde een 'Club Fit' van maar liefst 83 bij de Domstedelingen. "Met een Club Fit van 83 is FC Utrecht een ideaal podium voor Evans om nog eenmaal zijn kwaliteiten te kunnen etaleren", schrijft FootballTransfers.

"In Utrecht zou de de 104-voudig international een vaste waarde zijn onder Ron Jans, daar waar hij uitstekend in het systeem van de club lijkt te passen. SC Heerenveen is een meer dan prima alternatief, gezien de Club Fit van 82. Volgens de Career Advice Tool van onze partner SciSports past Evans qua speelstijl iets minder goed in Friesland dan in Utrecht, maar kan het Abe Lenstra Stadion een ideale plek zijn voor de verdediger om nog één of twee jaar een basisplaats te hebben."

Het medium ziet echter ook een struikelblok bij een eventuele toenadering van Evans. "Zijn salaris zou voor de meeste Eredivisie-clubs mogelijk een struikelblok kunnen zijn. Maar gezien het feit dat er geen transfersom op tafel te hoeven worden gelegd, zou een overstap mogelijk kunnen zijn", aldus FootballTransfers.

Lees meer:
0 reacties