"FC Utrecht overweegt verschillende maatregelen na rellen"

Rellen in de Galgenwaard
Rellen in de Galgenwaard Foto: © Pro Shots

Aanhangers van FC Utrecht met een stadionverbod hebben geprobeerd stadion Galgenwaard binnen te dringen tijdens de play-off-finale tegen Go Ahead Eagles, zo schrijft het Algemeen Dagblad. Hierdoor moesten stewards die dichtbij het uitvak stonden hun werkplek tijdelijk verlaten. Na de 1-2 nederlaag ontstonden er op meerdere plekken rellen.

"FC Utrecht overweegt maatregelen", schrijft het AD. "Zo wordt gekeken of er een plexiglasafscheiding kan komen tussen vak U op de Zuidtribune en het uitvak op de Cityside zodat er geen vuurwerk over en weer kan worden gegooid. Er hangt een net aan de voorkant van het uitvak, niet aan de kant van de Zuidzijde. Ook wordt mogelijk het zichtcontact tussen beide tribunes beperkt."

Veel Utrecht-fans hebben hun ongenoegen geuit over de vrije kaartverkoop, zodat veel gelegenheidsupporters een kaartje konden kopen en zijzelf niet. "Natuurlijk snappen wij deze frustratie", zegt een clubwoordvoerder. "Zeker als geconstateerd wordt dat tickets later voor hogere prijzen worden doorverkocht via externe verkooppunten. Seizoenkaarthouders hebben daarentegen wel voorrang gekregen om hun eigen stoel te kopen."

"Feit is dat we de massale belangstelling die er voor de finalewedstrijd was, de laatste jaren niet hebben ervaren bij FC Utrecht" gaat de woordvoerder verder. "Daardoor voelen we ons genoodzaakt deze procedure te evalueren en indien nodig andere beslissingen te nemen in de toekomst.’’

Lees meer:
0 reacties