FC Utrecht op rapport: vier onvoldoendes en één uitblinker

Tasos Douvikas
Tasos Douvikas Foto: © Pro Shots

FC Utrecht won zaterdag voor de derde keer op rij niet in de Eredivisie. In eigen stadion ging de ploeg in blessuretijd onderuit tegen Go Ahead Eagles. Voetbal International was aandachtig toeschouwer en beoordeelde de spelers op hun prestaties.

In De Galgenwaard kwam Utrecht vlak voor rust nog wel op voorsprong door een doelpunt van Tasos Douvikas. Enkele minuten later werd de stand echter alweer gelijkgetrokken door Oliver Edvardsen. In de blessuretijd van de wedstrijd werd het debacle voor de ploeg van Michael Silberbauer helemaal compleet toen Willum Willumsson de 1-2 liet aantekenen.

Volgens Voetbal International onttrok Douvikas zich als enige aan de malaise in Utrecht. Zijn optreden tegen de ploeg uit Deventer wordt met een zeven beloond. Ook doelman Vasilis Barkas viel weinig te verwijten, hij scoorde een half punt minder. Vier spelers zakten door de ondergrens tijdens het duel. Nick Viergever, Ruben Kluivert, Zakaria Labyad en Sander van de Streek kregen allemaal een onvoldoende voor hun optreden.