FC Utrecht ligt op koers: "Toch legde Vitesse-verlies wat bloot"

FC Utrecht verloor afgelopen weekend van Vitesse en maakte weinig indruk
FC Utrecht verloor afgelopen weekend van Vitesse en maakte weinig indruk

FC Utrecht maakt dit seizoen een sterke indruk, ook al werd er afgelopen zondag verloren op bezoek bij Vitesse. Dat schrijft Tim Reedijk. Tegelijkertijd is de FC Utrecht-watcher ook kritisch over de eerste seizoenshelft.

"De club staat keurig vierde, heeft de gehele top nog in het vizier en daarbij is er een gaatje geslagen met nummer zes FC Twente dat vijf punten minder heeft. De club ligt op koers om de ambitie, het beter doen dan vorig seizoen, realiteit te laten worden", begint Reedijk positief in het Algemeen Dagblad.

"Maar toch legde de nederlaag in Arnhem wel wat bloot. Utrecht maakte, op kansen van Willem Janssen en Bart Ramselaar vlak na de 1-0 van Nikolai Baden Frederiksen na, nooit aanspraak op een punt of meer", zo constateerde Reedijk. "De voorhoede oogde tandeloos met Othmane Boussaid en Moussa Sylla op de flanken, het middenveld van Vitesse won de strijd van dat van Utrecht en achterin liet het centrale duo met de onzekere Benaissa Benamar en de blunderende Janssen geen sterke indruk achter."

Reedijk besluit: "Na twee ‘blokken’ heeft Utrecht zich gemeld als een potentiële uitdager van de topploegen, met onder meer knappe zeges op Ajax (0-1) en Feyenoord (3-1). Maar het is ook te vaak onder de maat. Bij AZ kreeg Utrecht alle hoeken van het veld te zien (5-1) en de uitwedstrijden tegen FC Twente (1-0) en FC Groningen (0-0) waren ronduit matig. Aan dat rijtje kan het duel met Vitesse van zondag moeiteloos worden toegevoegd."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za 6 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
RKC Waalwijk -
-
FC Utrecht -
za 13 aug. 2022, 20:00
Eredivisie
FC Utrecht -
-
SC Cambuur -
za 20 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
FC Emmen -
-
FC Utrecht -
zo 28 aug. 2022, 12:15
Eredivisie
FC Utrecht -
-
Ajax -
vr 2 sep. 2022, 20:00
Eredivisie
Fortuna Sittard -
-
FC Utrecht -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
5 FC Groningen 0 0 0
6 FC Twente 0 0 0
7 FC Utrecht 0 0 0
8 FC Volendam 0 0 0
9 Feyenoord 0 0 0
Bekijk de hele stand