FC Utrecht-spelers twee dagen vrij: "Is dat nou het signaal?"

Paul Pessel en Appie Boonen bereiden zich, net als FC Utrecht, voor op de play-offs. De nederlaag tegen Sparta heeft de club echter geen goed gedaan.

"Ik vind het trouwens wel een gebrek. Jij had het net over de vrije dagen", wijst Boonen naar Pessel bij RTV Utrecht. "Ik begreep dat het team deze week op dinsdag en woensdag vrij is om gezellig te gaan barbecueën met de vrouwen. Dan denk ik bij mezelf: is dit nou het signaal wat het elftal nodig heeft om tegen AZ een verrassing te maken en minimaal een punt te pakken", vraagt Boonen zich af. 

"Je zou toch zeggen dat ze er juist tegenaan gaan om bij AZ drie punten op te gaan halen", reageert Pessel. "Buiten Toornstra zie ik geen spelers die op dit moment het elftal omhoog kunnen brengen", concludeert hij. 

"Ik weet nog goed dat we een paar jaar geleden thuis tegen AZ moesten", blikt Boonen terug. "Toen waren we eigenlijk kansloos. De dag voor die wedstrijd kreeg de zoon van Erik ten Hag een ongeluk. De spelersgroep zei toen onder elkaar: het maakt niet uit hoe, maar vandaag gaan we winnen. Die mentaliteit zie ik helemaal niet in dit elftal." 

"Nee, die is er helemaal niet", vult Pessel aan. "Die spelers ontbreken ook. Het is gelaten en het is onrustig. Er zaten afgelopen wedstrijd 22.000 mensen in het stadion, die komen toch met een heel ander gevoel naar het stadion en dan krijgen ze zo'n zaadwedstrijd voorgeschoteld."

Lees meer:
0 reacties