FC Utrecht nog kans op zesde plek? "De Domstad ziet het zitten"

FC Utrecht
FC Utrecht Foto: © Pro Shots

AZ is vastberaden om zondag tegen FC Utrecht een sprong te maken naar de derde plek. FC Utrecht had gehoopt op de zesde plek te staan na een overwinning op Sparta, maar verloor met 0-1 van Feyenoord en staat nu zevende. Hoewel zesde worden nog mogelijk is, heeft NEC een punt meer en een gunstiger schema.

"FC Utrecht zal kansen ruiken, want het is natuurlijk allesbehalve ondenkbaar dat NEC er niet met de volle buit vandoor gaat bij het stugge en voor de Eredivisie behouden gebleven Almere City", zo schrijft Tim Reedijk bij Voetbal International. "In de Domstad zien ze het al helemaal zitten. Een zesde plek na een jaar dat begon met nul punten uit de eerste vijf duels."

"Waar Jans als een soort wonderdokter werd ingevlogen om nog wat van het seizoen te maken. Waar grootaandeelhouder Frans van Seumeren zich in de winter hard maakte voor de komst van de (achteraf succesvolle) Sam Lammers, want bij degradatie vreesde hij ‘te worden opgehangen aan de Dom’, zoals hij op z’n Van Seumerens verkondigde."

"Na een rumoerig begin staat FC Utrecht waar het eigenlijk elk seizoen staat: in de Europese play-offs", gaat Reedijk verder. "Graag wil de club thuiswedstrijden spelen in het seizoenstoetje, al is het maar om afzwaaiend clubicoon Mark van der Maarel het afscheid te geven dat hij verdient. Een zesde plek geeft garantie op alleen maar thuisduels."

Ook Sparta heeft een plan. Als AZ wint van FC Utrecht en Sparta van SC Heerenveen, eindigt Sparta als zevende en moet FC Utrecht als achtste de halve finale spelen op Het Kasteel. Als NEC wint en FC Utrecht verliest van Sparta, speelt FC Utrecht een uitwedstrijd in Nijmegen.

"Dus nee, Jans zit niet in de positie om krachten te sparen voor de play-offs. Ook op hem straalt het af of hij – na een rampzalige start van de club onder Michael Silberbauer – FC Utrecht dit seizoen naar de zesde, zevende of de achtste plek weet te loodsen. Uiteindelijk telt het resultaat in de play-offs, maar toch. Als nummer zes (mits NEC punten verspeelt) met een uitoverwinning in Alkmaar op zak; daarmee bombardeert FC Utrecht zich in één klap tot de grote favoriet voor een Europees ticket. En dat is wat waard in een seizoen waarin het umfelt rond de club serieus dacht aan een FC Groningen-scenario – en Van Seumeren zichzelf al aan de Dom zag hangen", aldus Reedijk. 

Lees meer:
0 reacties