FC Utrecht middenmoter in stadiontest: "Dat maakt het uniek"

De Galgenwaard van FC Utrecht
De Galgenwaard van FC Utrecht Foto: © Pro Shots

FC Utrecht is trots eigenaar van stadion De Galgenwaard. Al sinds 1936 draagt het stadion deze naam. Voetbal International kwam voor haar stadiontest langs in de Domstad.

"Het kan ook losgaan tegen kleinere clubs, zo bleek tijdens de ontmoeting met laagvlieger FC Volendam. Een wedstrijdje ver pissen tussen twee Amerikaanse broertjes hielp daar zeker aan mee, maar ook daarvóór zat de sfeer er al goed in", weet Dave Aalbers bij Voetbal International.

"Wat de Galgenwaard uniek maakt, zijn de open hoeken tussen de tribunes. Sommige mensen vinden het prachtig, anderen zijn van mening dat een stadion één geheel moet zijn. Vanuit de omliggende kantoorgebouwen is het mogelijk een wedstrijd te volgen. Die open hoeken kunnen binnen afzienbare tijd weleens tot het verleden behoren, aangezien er plannen zijn om ze dicht te maken", weet Aalbers.

Geen fan is hij van andere bedrijven in het stadion. "Minder sfeervol is dat onder andere Rijschool Bruinsma en de Basic Fit in het stadion zijn gevestigd. De thuisbasis van FC Utrecht is wel erg goed te bereiken met het openbaar vervoer, zo rijden shuttlebussen op en af richting het stadion. In ongeveer tien minuten fietsen zijn supporters vanaf het centrum en het centraal station bij De Galg. Met de auto rondom het stadion kan het wel wat chaotisch worden, maar dat hoort er toch een beetje bij als een stadion niet ergens zit weggestopt op een lege vlakte langs de snelweg."

Op basis van sfeer scoort FC Utrecht aardig. Het eindcijfer voor het stadion komt neer op een 7,2. Go Ahead Eagles leidt de dans met een 8,2. "Het verschil tussen het lawaai van de fanatieke aanhang en alle tribunes is wel gigantisch. Als de rest ook maar enigszins bij dat fanatisme in de buurt zou komen, zou het écht een heksenketel kunnen zijn, zoals het wel altijd is als Ajax op bezoek komt."

Lees meer:
0 reacties