FC Utrecht legt aanvaller langer vast: "Een bepalende speler"

FC Utrecht-logo op Stadion Galgenwaard
FC Utrecht-logo op Stadion Galgenwaard Foto: © Pro Shots

FC Utrecht heeft Tijn den Boggende langer aan zich weten te binden. De 17-jarige aanvaller ligt nu tot medio 2026 vast aan de club uit de Domstad.

Den Boggende speelt sinds 2019 in de jeugdopleiding van FC Utrecht. In 2023 maakt de spits zijn debuut als jeugdinternational, namens Oranje Onder 17. Begin dit jaar volgt voor Den Boggende een volgende mijlpaal, als hij debuteert in de Keuken Kampioen Divisie met Jong FC Utrecht. "Tijn heeft zich de afgelopen seizoenen ontwikkeld tot een bepalende speler in de teams waarin hij speelt", reageert Robin Pronk, hoofd jeugdopleiding.

"Hierbij heeft hij specifieke kwaliteiten ontwikkeld die passen bij een moderne spits, zoals het kunnen fungeren als aanspeelpunt, het afjagen van de tegenstander op hoge intensiteit en het in de zestienmeter dreigend zijn richting het doel van de tegenstander; met het maken van doelpunten als gevolg", zegt Pronk op de clubwebsite. "Mede dankzij de ontwikkeling die hij heeft doorgemaakt, heeft hij onlangs zijn debuut gemaakt in de Keuken Kampioen Divisie met Jong FC Utrecht. De komende jaren gaan we met Tijn verder aan de slag met het ontwikkelen van zijn specifieke kwaliteiten."

Lees meer:
0 reacties