FC Utrecht laatste: "Je voelt echt de gelatenheid onder de fans"

FC Utrecht-fans op de Bunnikside
FC Utrecht-fans op de Bunnikside Foto: © Pro Shots

FC Utrecht staat momenteel op de laatste plaats in de Eredivisie. Nick van Santen (27) is supporter van FC Utrecht en ziet dat zijn club er op dit moment bijzonder slecht opstaat. Toch geeft Van Santen aan dat hij ook in slechte tijden fan is.

"Het klinkt misschien dramatisch, maar je loopt iedere wedstrijd weer met lood in je schoenen de tribune op", zegt Van Santen tegen het Algemeen Dagblad. FC Utrecht-fan Dustin Bronius (33) deelt dat sentiment: "Het is gewoon een zooitje: we staan laatste. Het is bijna zo erg dat je iedere keer al stiekem rekening houdt met een nederlaag."

Toch blijft Van Santen zijn FC Utrecht trouw. "Ook in slechte tijden blijf ik fan. Toch denk ik elke keer: daar gaan ze weer. Je voelt echt de gelatenheid onder de fans, ook bij mij." Bronius: "Ik zal nooit overstappen naar een andere club. Je blijft altijd trots, al maakt de situatie het nu wel lastiger voor de fans. Ook als supporter verkeer je in zwaar weer."

Van Santen blijft zijn FC Utrecht trouw, maar voelt toch ook de noodzaak om kritiek te uiten op zijn club. "Het lijkt alsof Jordy Zuidam (Technisch directeur van FC Utrecht, red.) ieder seizoen lukraak maar wat spelers uitkiest. We hebben alleen maar middenvelders, geen scorende spits", aldus Van Santen.

Lees meer:
0 reacties