FC Utrecht krijgt kritiek: "Doe je alleen als er iets geks is gebeurd"

Fabian de Keijzer
Fabian de Keijzer Foto: © Pro Shots

Khalid Sinouh verbaast zich over het feit dat keepers in de Eredivisie snel worden gewisseld. De oud-doelman van FC Utrecht ziet dat met lede ogen aan.

Bij FC Utrecht mag eerste doelman Maarten Paes ineens vertrekken en krijgt Fabian de Keijzer nu de kans onder de lat. Dat is al de zesde keeperswissel in tweeënhalf jaar tijd FC Utrecht. "Keepers moet je niet veel wisselen, dat kan dodelijk zijn voor een elftal", zegt Sinouh in De Telegraaf.

"Het is ook niet bevordelijk voor hun ontwikkeling", vervolgt Sinouh. "Vroeger hadden we heel goede keepers in Nederland. Van der Sar, Stekelenburg, Wapenaar, noem maar op. Hoe vaak hoorde jij nou dat een keeper gewisseld werd? Dat doe je alleen als er echt iets geks is gebeurd. Als er heel veel fouten zijn gemaakt."

Sinouh maakt zich zorgen over het niveau van de keepers in Nederland. "Het is iets van de laatste jaren dat de keepers hier niet van een hoog niveau zijn. De kwaliteit was een aantal jaren geleden veel hoger", aldus de oud-doelman, die meent dat de vele wisselingen niet helpt.

"Vooropgesteld: ik heb ook veel fouten gemaakt, zoals iedere doelman. Maar het is gewoon een ervaringsvak", geeft hij aan. "Hoe meer keeperservaring er is in een competitie, hoe minder fouten er gemaakt worden. Daar ben ik van overtuigd. Als je jong bent, moet je spelen, spelen, spelen."

Lees meer:
0 reacties