Samenvatting: FC Utrecht scoort er na rust op los tegen PEC Zwolle

FC Utrecht heeft woensdagavond met ruime cijfers van PEC Zwolle gewonnen. Na rust kwam de wedstrijd los en wonnen de Domstedelingen met 5-1.

Voor Ron Jans was het een bijzondere wedstrijd tegen zijn (oude) liefde. De oefenmeester uit Zwolle was vier succesvolle seizoenen trainer van PEC. Woensdagavond in de Galgenwaard was er in de eerste helft voor beide ploegen echter weinig succes. FC Utrecht had het meeste van de bal, maar er werden amper kansen gecreëerd.

In de rust besloot Jans in te grijpen met een driedubbele wissel. Onder andere clubicoon Mark van der Maarel kwam na maanden afwezigheid weer in de ploeg. De aanvoerder was binnen twee minuten belangrijk toen zijn voorzet uiteindelijk bij Sam Lammers terecht kwam, die de bal kon binnenschuiven. Weer twee minuten later verdubbelde Jens Toornstra de score met een vlammend schot.

Na een uur spelen kwam PEC Zwolle terug in de wedstrijd via Lennart Thy, die na twee snelle passes oog in oog kwam met Vasilios Barkas. Ondanks dat was FC Utrecht veel sterker en een kwartier voor tijd was ook invaller Isac Lidberg goud waard, die twee doelpunten maakte. Ook Adrian Blake deed nog een duit in het zakje. De zege helpt FC Utrecht terug naar de achtste plek.

FC Utrecht 5-1 PEC Zwolle

47' Lammers 1-0
49' Toornstra 2-0
60' Thy 2-1
77' Lidberg 3-1
80' Lidberg 4-1
87' Blake 5-1

Opstelling FC Utrecht: Barkas, Vesterlund (46' Van der Maarel), Van der Hoorn, Viergever, El Karouani, Flamingo, Bozdogan (46' Fraulo), Toornstra, Jensen (83' Iqbal), Boussaid (46' Lidberg), Lammers (82' Blake)

Lees meer:
0 reacties