FC Utrecht kent creativiteitsarmoede: "Maak ik me wel zorgen over"

Paul Pessel en Appie Boonen zijn op hun hoede voor de komende weken. FC Utrecht liet punten liggen tegen Sparta Rotterdam en zelfs de zesde plek lijkt nog in gevaar.

"Het begon eigenlijk al met de opstelling", opent Pessel bij Pessel en Boonen van RTV Utrecht. "Als je Lauritsen laat dekken door Van der Maarel dan gaat het fout. Hij is een meter langer. En dat zag je ook al bij de eerste goal die hij maakte, ondanks buitenspel was dat wel een speldenprikje. Je kan direct zien dat we niet in de wedstrijd zaten."

"Het is prachtig weer, het stadion is uitverkocht. Dan denk je: onze spelers gaan het gras opeten. Maar ik heb dat eigenlijk helemaal niet gezien", zegt Boonen. Pessel sluit zich daarbij aan: "Ik heb dat al vier weken niet gezien. De thuiswedstrijd tegen Go Ahead waren we de onderliggende partij, tegen RKC ook. En tegen Sparta kregen we weer de deksel op onze neus. Als we niet oppassen worden we misschien achtste."

Pessel is dan ook niet goedgemutst. "We hebben geen moment in de wedstrijd gezeten. Vijf kwartier lang zijn we helemaal weggespeeld. Het laatste kwartier hebben we nog geprobeerd om uiteindelijk de 1-1 te forceren. Maar zelfs dat ging wanhopig. Want we hadden heel veel onnodig balverlies. Als je ziet hoe langzaam de opbouw bij ons ook gaat... Daar maak ik me wel zorgen over."

Lees meer:
0 reacties