"FC Utrecht heeft daarmee een unieke asset om die jongens te halen"

Stadion Galgenwaard
Stadion Galgenwaard Foto: © Pro Shots

Ivar van Dinteren staat sinds dit seizoen voor de groep bij Jong FC Utrecht. Daar behaalt hij soms knappe resultaten door te winnen van de grote ploegen in de competitie.

"We hebben een bepaalde speelwijze die veel vraagt van de spelers", legt Van Dinteren uit tegenover Voetbal International. "Dat deden we bij FC Twente ook. Dat vraagt om een andere trainingsopbouw. Daarnaast wilde ik graag met een grote groep werken. Het liefst met 22 of 23 spelers. Die hebben we nu ook."

Technisch manager Tim Gilissen vertelt dat ze de selectie zorgvuldig hebben samengesteld. "Deels door acht spelers die zijn doorgestroomd vanuit de Onder-18, deels door externe impulsen. We hebben een aantal jongens laten gaan die aan het einde van hun cyclus zaten. Na twee of drie jaar heb je twee opties: je moet door naar het eerste elftal óf je stroomt door naar een andere club."

"We hebben nog meer dan voorheen de nadruk gelegd op intrinsieke motivatie, jongens die elke dag bezig zijn het maximale uit zichzelf te halen. In heel Europa schreeuwen spelers tussen de zeventien en twintig jaar om speelminuten op een goed niveau", vervolgt Gilissen. "Met FC Utrecht hebben we een unieke asset om die jongens binnen te halen: de Keuken Kampioen Divisie. Op 30 augustus kwam Silas Andersen van Internazionale. Die jongen had in Milaan een ander salaris dan hier. Maar hij kiest voor de kansen die hij hier krijgt."

Van Dinteren is op zijn beurt blij dat hij met dat soort spelers kan werken. "Silas speelt nu tegen FC Groningen, NAC Breda. Dat is toch anders dan op een bijveldje in Italië. Ik ben eerder trainer van Jong Almere City geweest. Het was geweldig om met die talenten tegen topamateurs te spelen. Daar zijn ze enorm van gegroeid", besluit hij.

Lees meer:
0 reacties