"FC Utrecht heeft al jaren te veel jongens die over hun top zijn"

FC Utrecht baalt
FC Utrecht baalt Foto: © Orange Pictures

Dat FC Utrecht het seizoen dramatisch is begonnen wil niet zeggen dat het ook zo eindigt. Oud-FC Utrechter Ramon Leeuwin herinnert hoe ze in 2016/2017 een slecht begin omzette in een vierde eindklassering.

Onder Erik ten Hag begonnen de Domstedelingen met zes punten uit acht wedstrijden, slechts drie meer dan de huidige stand. "Het jaar ervoor waren we vijfde geworden en hadden we de bekerfinale gehaald, maar daarna waren een paar jongens weggegaan en het duurde in het nieuwe seizoen even voordat alles op zijn plek viel", herinnert Leeuwin in de Telegraaf. Uiteindelijk lukte het de mannen van Ten Hag toch nog om het op de rit te krijgen.

De verdediger vreest echter dat het Ron Jans dit seizoen niet gaat lukken. "Nee, ik zie FC Utrecht geen vierde of vijfde meer worden, maar ik denk dat ze ook niet gaan degraderen. Daarvoor heeft deze ploeg te veel kwaliteit", stelt Leeuwin, die ziet dat de selectie niet in orde is. "FC Utrecht heeft al jarenlang te veel jongens in de groep die over hun top heen zijn. Spelers die absoluut nog kwaliteit hebben, maar die wel de weg naar beneden hebben ingezet. Je kunt best één Jens Toornstra in je ploeg hebben, maar niet zes of zeven.”

Lees meer:
0 reacties