FC Utrecht haalt opnieuw Deen: "We volgen hem al een tijdje"

Tim Gillissen
Tim Gillissen Foto: © Pro Shots

FC Utrecht heeft de Deense doelman Andreas Dithmer definitief binnengehaald, zo meldt FC Utrecht op haar website. De goalie wordt voor de rest van het seizoen gehuurd van FC Kopenhagen en zal uitkomen voor Jong FC Utrecht. Ook heeft de club een optie tot koop bedongen bij de Deense club.

Dithmer was voor het eerst in het doel te bewonderen bij Hellerup IK, waarna hij in 2018 de stap maakte naar FC Kopenhagen, waar hij de jeugdopleiding doorliep. Dit seizoen speelde hij in de Onder-19 van de Deense club. Hij zat al een paar keer bij de selectie van het eerste elftal maar maakte nog geen minuten. Daarnaast keepte hij voor de Onder 17 en Onder 18 van Denemarken.

Nadat de Domstedelingen keeper Calvin Raatsie hadden verhuurd aan Roda JC, raakte doelman Kevin Gadellaa geblesseerd. Hierdoor had het beloftenteam ineens niet zoveel keepers meer, en dat hebben ze met de komst van de Deen op kunnen vangen.

Technisch manager Tim Gillissen noemt het een jonge en talentvolle doelman: "We volgden hem al een tijdje. Hij zocht naar een podium om zich te laten zien, en wij kunnen hem dat bieden. In de huurovereenkomst met FC Kopenhagen is ook een koopoptie opgenomen, zodat we de mogelijkheid hebben de samenwerking te verlengen als die goed bevalt," besluit Gillissen.

Lees meer:
0 reacties