FC Utrecht grijpt verdedigend te laat in: "We laten steken vallen"

FC Utrecht baalt
FC Utrecht baalt Foto: © Orange Pictures

Analist Erik van der Meer blikt terug op het duel van vorig weekend tussen FC Utrecht en AZ, wat eindigde in een gelijkspel (1-1). Volgens Van der Meer had de wedstrijd duidelijk twee gezichten. De eerste helft was voor AZ, de tweede helft voor FC Utrecht.

In het begin van de wedstrijd kreeg AZ al verschillende kansen via Poku. De snelle aanvaller uit Alkmaar wist tot drie keer toe de verdediging te slim af te zijn. "Maar bij die eerste kans moet Viergever rugdekking geven", is Van der Meer duidelijk in gesprek met RTV Utrecht.

"We laten steken vallen. Viergever kwam pas toen Poku al voor de keeper stond", ziet Van der Meer. Ook bij de uiteindelijke goal van AZ zag de voormalig voetballer het op verdedigend vlak mis gaan bij FC Utrecht. "We laten Wolfe gewoon lopen." Hij kon vervolgens de assist geven op Pavlidis. "Dat zijn verdedigende aspecten die steeds duidelijker moeten zijn."

In de tweede helft wist FC Utrecht het goed te maken en scoorde al binnen drie minuten een doelpunt. "Het was een goed schot van Boussaid en Jensen zat er snel bij." Daarna kreeg FC Utrecht verschillende kansen om op voorsprong te komen, maar die werden niet benut. "Met die kansen moeten we gewoon meer doen, want veel krijgen we er vaak niet", aldus Van der Meer.

Lees meer:
0 reacties