FC Utrecht geprezen: "Er was een absolute wil om te winnen"

FC Utrecht viert de zege
FC Utrecht viert de zege Foto: © Pro Shots

Robby Alflen prijst FC Utrecht voor de inzet tegen Go Ahead Eagles vorig weekend. De Domstedelingen trokken de 2-1 zege pas in blessuretijd naar zich toe.

Alflen zag dat de ploeg van Ron Jans het moeilijk had tegen de Eagles. "FC Utrecht heeft gewoon andere kwaliteiten dit jaar. Vanuit het hoog druk zetten de bal veroveren en scoren. En bij deze wedstrijd kwam ook wat geluk kijken", legt hij uit in Een Berg Sport. "Aan de bal zijn er zoveel momenten dat de aanname niet goed is, of de kaats, allemaal redenen waarom je niet in de wedstrijd komt. Zoveel makkelijke momenten waarbij je de bal moet houden lukte het niet en dan roep je de problemen over je af."

Dat FC Utrecht een slechte dag had, vond de 55-jarige oud-voetballer niet zo erg. "Maar waar ik niet goed van wordt is het gemor. Als ze er geen zin in hebben sprinten ze in de 85e minuut niet meer met zijn allen achter de tegenstander aan om een counter onschadelijk te maken. Dat deden ze tegen Go Ahead Eagles wel", prijst de geboren Utrechter. "Er was een absolute wil om te winnen. Dat het dan ook lukt is des te knapper."

Lees meer:
0 reacties