FC Utrecht gaat onhandig met Hercules om: "Twee weken overleg..."

De Galgenwaard van FC Utrecht
De Galgenwaard van FC Utrecht Foto: © Pro Shots

FC Utrecht heeft het slecht aangepakt rond het bekerduel met Hercules, dat stellen verscheidene journalisten. Hercules kan tegen SC Cambuur niet in de Galgenwaard spelen en FC Utrecht is daar debet aan.

"Met veel toeters en bellen, en om het slechte nieuws van de beroerde financiële jaarcijfers te camoufleren, pronkte FC Utrecht op vrijdag 22 december met de aankoop van stadion Galgenwaard. Feest op de Utrechtse burelen, waar de laatste jaren weinig reden is voor een hosannastemming", openen Stan Bos en Martin Veldhuizen in het Algemeen Dagblad.

"De avond ervoor was al even historisch, omdat stadgenoot Hercules op het krakkemikkige veld van Galgenwaard recordkampioen Ajax uit het bekertoernooi knikkerde. Op sociale media koketteerde FC Utrecht gretig met het knappe resultaat van de 'partnerclub'", zo schrijft het duo. Hercules mag nu weer tegen een profclub spelen. "De loting tegen Cambuur voor de achtste finale, uniek voor een Utrechtse amateurclub, biedt alle ingrediënten voor een nieuw avondje Galgenwaard aan het Hercules-plein."

Overleg over een avondje Galgenwaard verliep echter met minder enthousiasme. "Achter de schermen was het enthousiasme bij de profclub minder groot, omdat drie dagen later PSV-thuis op de rol staat. Twee weken duurde het overleg, een termijn die je eerder verwacht bij een akkoord over een staakt-het-vuren op de Gaza-strook dan bij een besluit over een mooie bekeravond."

FC Utrecht weigerde. "Conclusie: Hercules moet uitwijken naar Zoudenbalch, het bijveld van FC Maatschappelijk. Een gemiste kans voor open doel. Hercules overwoog het aanbod om in het stadion van Heracles te spelen - in Almelo snappen ze wél hoe citymarketing werkt - maar een uitwijk van 130 kilometer zagen ze op Voordorp, waar ze de hand qua accommodatie ook in eigen boezem moeten steken, niet zitten."

Een gemiste kans, zo stelt het duo. "FC Utrecht heeft vaak de mond vol van maatschappelijke betrokkenheid en binding met het achterland. De onwrikbare profclub laat dankzij een 'slecht veld' unieke kansen liggen om rond Hercules-Cambuur samen commerciële activiteiten te ontplooi- en, leden van andere Utrechtse voetbalclubs in een heel andere setting kennis te laten maken met Galgenwaard, het sociale bindmiddel te zijn van de stad en als kersvers eigenaar van het stadion boter bij de vis te leveren voor een partnerclub."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
11/08
FC Utrecht
14:30
PEC Zwolle
za
17/08
SC Heerenveen
16:30
FC Utrecht
za
24/08
NAC Breda
21:00
FC Utrecht
zo
1/09
FC Utrecht
12:15
FC Twente
zo
15/09
Ajax
14:30
FC Utrecht
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
3 AZ 0 0 0
4 FC Groningen 0 0 0
5 FC Twente 0 0 0
6 FC Utrecht 0 0 0
7 Feyenoord 0 0 0
8 Fortuna Sittard 0 0 0
9 Go Ahead Eagles 0 0 0
Bekijk de hele stand