FC Utrecht-fans woest: "Houdbaarheidsdatum Zuidam is voorbij"

Jordy Zuidam
Jordy Zuidam Foto: © Pro Shots

Ron Jans werd binnengehaald als de redder van FC Utrecht, maar tot nu toe heeft hij dat nog niet echt kunnen waarmaken. Er zijn nog veel wedstrijden te gaan, maar desalniettemin ligt degradatie op de loer. Is het tijd om te vertrekken voor technisch directeur Jordy Zuidam en clubeigenaar Frans van Seumeren?

De verloren wedstrijd tegen Almere City (0-2) was voor FC Utrecht-fan Pep een dieptepunt. Bij De Utrechtse Internet Courant geeft hij aan: "FC Utrecht is de eerste ploeg die in de Eredivisie is verslagen door Almere City. Iedere keer als het niet slechter lijkt te kunnen, kan dat blijkbaar wel. Alarmfase één is inmiddels voorbij, want de club staat volledig in de fik. Van de zeven gespeelde wedstrijden is er slechts één gewonnen, maar de directie denkt dat het allemaal wel goed komt."

Pep ziet gelijkenissen met een degradant van het afgelopen seizoen. "Dat dachten ze in Groningen vorig jaar ook. Het bij elkaar geraapte zooitje dat FC Utrecht heet heeft vier doelpunten gescoord, zestien goals geïncasseerd en verliest van Eredivisie-onwaardige tegenstanders. Het FC Groningen-scenario wordt realiteit."

Zijn broer Frans, tevens supporter van FC Utrecht, denkt dat trainer Ron Jans een inschattingsfout heeft gemaakt. "Het is steeds meer in Ron Jans te prijzen dat hij zijn sabbatical heeft opgegeven om met een stelletje amateurvoetballers aan het werk te gaan. Jans zal zichzelf nog weleens achter de oren krabben. Bij zijn aanstelling was hij zeer positief over de kwaliteit van de selectie, maar hij zal inzien dat dit de grootste uitdaging uit zijn carrière wordt."

Volgens Pep is het hoog tijd dat bekende gezichten de club vaarwel moeten zeggen. "De houdbaarheidsdatum van Zuidam is voorbij. Hij heeft topschutter Tasos Douvikas afgelopen zomer verkocht, liet ook Bas Dost vertrekken en zag in Isac Lidberg een waardige vervanger. Hij heeft van FC Utrecht een handelshuis gemaakt. Het is daarbij schrijnend dat hij vanuit zijn ivoren toren alle terechte kritiek weglacht."

Zuidam is echter niet de enige die verantwoordelijk is voor de puinhoop waar de Domstedelingen in zitten. "Ook Frans van Seumeren maakt zichzelf inmiddels belachelijk. In elk interview roept hij dat Zuidam als een zoon voor hem voelt. In de topsportwereld worden mensen aangesteld, omdat ze de beste zijn. Niet omdat ze als een zoon voor je voelen. Dit wanbeleid sijpelt nu door naar de prestaties op het veld. Het gaat in Utrecht kennelijk niet meer om resultaten en cijfers, maar om de baangarantie van vriendjes", aldus Pep.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
28/04
RKC Waalwijk
14:30
FC Utrecht
zo
5/05
FC Utrecht
14:30
Vitesse
zo
12/05
FC Utrecht
14:30
Sparta Rotterdam
zo
19/05
AZ
14:30
FC Utrecht
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
4 AZ 30 24 55
5 Ajax 30 7 48
6 NEC 30 15 47
7 FC Utrecht 30 2 45
8 Go Ahead Eagles 30 5 42
9 Sparta Rotterdam 30 2 40
10 SC Heerenveen 30 -6 36
Bekijk de hele stand