Paul Pessel haalt uit: "FC Twente heeft een heel eng publiek"

FC Twente neemt het zondagmiddag in eigen huis op tegen FC Utrecht, dat aan een opmars bezig is onder trainer Ron Jans. FC Utrecht-fans Paul Pessel en Appie Boonen kijken uit naar het duel, maar reizen niet af naar De Grolsch Veste.

"Ik haat die club, ik vind het zo'n enge club. Echt heel eng publiek, nog erger dan Feyenoord. Ik vind het zo'n kutclub dat FC Twente", begint Boonen bij RTV Utrecht. Pessel is het eens met Boonen. "Ik ben twee keer daar geweest, in het verre Enschede. Het is al een klotereis erheen en het is echt heel eng publiek. Als ze weten dat je niet uit de buurt van Enschede komt, lopen ze je constant te ergeren en uit de tent te lokken."

Pessel is sportief wel onder de indruk van FC Twente. "Als je naar het voetbalvermogen kijkt, dan is FC Twente wel heel erg goed. Die Oosting heeft het aardig op de rit. En Van Wolfswinkel schiet ze er toch weer makkelijk in. En achterin is het gedegen met Hilgers en Pröpper en dan hebben ze ook nog een hele goede keeper. Dat wordt lastig", aldus de FC Utrecht-supporter.

FC Utrecht wordt in De Grolsch Veste gesteund door 500 supporters. "Ze zijn wel een beetje aan het versoepelen. We hebben onderling wat problemen gehad. Vorig jaar waren er maar 250 supporters welkom en nu 500. Als het dan weer goed gaat dan gaan we volgend jaar weer naar een vol uitvak toe", besluit Boonen.

Lees meer:
0 reacties