FC Utrecht-fans niet welkom in Volendam door anonieme mail

Leeg uitvak in Volendam
Leeg uitvak in Volendam Foto: © Orange Pictures

Twee maanden geleden moesten honderden FC Utrecht supporters die onderweg waren naar FC Volendam plots omdraaien. Volgens de gemeente was er vrees voor ongeregeldheden, maar daar blijkt weinig bewijs voor te zijn geweest.

Een fanatieke FC Volendam-supporter hoorde die middag een gerucht dat supporters uit Utrecht zich in een lokaal park zouden schuilhouden, schrijft het Algemeen Dagblad. Dus besloot hij de gemeente te mailen én ze te wijzen op de verplichte buscombi van de uitfans. "Deze mensen mogen daar niet zijn", schreef hij. Maar ook: "Ik kan dit niet verifiëren."

De gemeente besloot de Utrechters te laten omkeren, wat voor grote woede zorgde. Er werd diezelfde dag een WOO-verzoek (Wet Open Overheid) ingediend om duidelijkheid te krijgen over de besluitvorming van de gemeente Edam-Volendam. Naast de anonieme mail zou de politie ook ‘zeer betrouwbare’ informatie hebben dat FC Utrecht-fans uit het uitvak wilden breken.

Volgens de supporters uit Utrecht blijkt daar uit de aangeleverde stukken niets van. "Uit alle stukken die we toegestuurd hebben gekregen, blijkt nergens een reële dreiging voor ongeregeldheden te bestaan", klinkt een reactie. "Pure competitievervaling.”

Lees meer:
0 reacties