VIDEO: FC Utrecht schiet er vier tegen de touwen tegen Fortuna

FC Utrecht heeft zondag een clubrecord geëvenaard. De Domstedelingen wonnen in eigen huis met ruime cijfers van Fortuna Sittard en zijn daarmee dertien wedstrijden op rij ongeslagen.

Daarmee evenaart FC Utrecht een record uit 1991. In De Galgenwaard opende Taylor Booth de score. De Amerikaan, die vorige week nog een hattrick maakte, trof doel op aangeven van Sam Lammers. Meer goals volgden er niet in de eerste helft, al kreeg FC Utrecht zeker wel kansen.

In het tweede bedrijf zette Fortuna alles op alles voor een goal, maar vlogen ze er aan de andere kant in. Waar FC Utrecht uit een hoekschop al dichtbij de 2-0 was, was het een minuut later raak. Othmane Boussaid was trefzeker.

Vijf minuten later volgde de 3-0. Booth maakte zijn tweede treffer van de middag en zijn vijfde in twee wedstrijden. Het slotakkoord was voor Sam Lammers, die eindelijk zijn doelpunt te pakken heeft. Heel even leek het feest niet door te gaan voor de spits, maar na een VAR-check kreeg Lammers zijn treffer.

Opstelling FC Utrecht: Branderhorst, Ter Avest, Van der Hoorn, Viergever, El Karouani (83' Vesterlund), Flamingo (Bozdogan), Toornstra (Jensen), Iqbal (64' Fraulo), Booth, Lammers, Boussaid (83' Okkels)

Lees meer:
0 reacties