VIDEO | Samenvatting: FC Utrecht boekt zege tegen Sparta Rotterdam

FC Utrecht heeft zich donderdagavond weten te plaatsen voor de finale van de Europese play-offs. Door een 3-1 overwinning op Sparta Rotterdam speelt de ploeg van trainer Ron Jans zondagmiddag in de eigen Galgenwaard de finale tegen Go Ahead Eagles, dat eerder met 1-2 won bij NEC. De winnaar van zondag plaatst zich voor de voorrondes van de Conference League.

In de 38ste minuut kwam Sparta op een 0-1 voorsprong. Lauritsen was de doelpuntenmaker. De spits kopte keurig raak uit een hoekschop van De Guzman. De eerste grote kans voor de Rotterdammers was gelijk raak. Lang kon Sparta echter niet genieten van de voorsprong. In de 41ste minuut werd het gelijk. Flamingo verlengde een kopbal precies tegen de binnenkant van de paal: 1-1.

In de 64ste minuut dacht FC Utrecht op een 2-1 voorsprong te komen. Van dichtbij maakte Souffian El Karouani zijn eerste voor FC Utrecht, maar helaas ging het doelpunt niet door. In aanloop naar het schot stond Boussaid buitenspel. In de 70ste minuut werd het alsnog 2-1. Metinho werd onder druk gezet en leverde de bal in bij Toornstra. Lammers werd vervolgens door de middenvelder weggestuurd en schoof de bal netjes in de hoek.

In de slotfase hield Olij Sparta in leven. In de 83ste minuut gaf Lammers straks voor op Azarkan, die vrij stond bij de tweede paal. Olij onderschepte de voorzet op het nippertje, waardoor Sparta nog in leven bleef. In de blessuretijd werd het zelfs nog 3-1 voor FC Utrecht. In de 92ste minuut gooide Victor Jensen de wedstrijd in het slot. Hij schoof de bal in een leeg doel. FC Utrecht speelt zondag de finale om Europees voetbal.

Opstelling FC Utrecht: Barkas, Ter Avest, Viergever, Flamingo, El Karouani, Bozdogan, Toornstra (94' Van der Maarel), Booth (66' Azarkan), Iqbal (46' Van der Hoorn), Boussaid (76' Jensen) en Lammers.

Lees meer:
0 reacties