FC Utrecht één duel zonder publiek: "Is dat wel de oplossing?"

FC Utrecht-supporters proberen het veld op te komen
FC Utrecht-supporters proberen het veld op te komen Foto: © BSR Agency

Matthijs Keuning van Supporterscollectief Nederland vindt het jammer dat FC Utrecht collectief gestraft is voor de ongeregeldheden tijdens en na de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles. De eerste thuiswedstrijd van komend seizoen zijn er geen supporters welkom. 

Keuning gelooft veel meer in een aanpak die de daders ertussenuit plukt. "Alle clubs hebben een gevulde gereedschapskist om de kwaadwillenden aan te pakken. De pakkans is hoger dan ooit, door de betere camera’s die er hangen en de gereguleerde kaartverkoop bijvoorbeeld", legt hij uit in het Algemeen Dagblad. Burgemeester Sharon Dijksma wilde met de maatregel een duidelijke lijn in het zand trekken. 

"Door preventieve maatregelen weet je precies wie er in het stadion zitten en de gevoeligheden rond sommige wedstrijden kunnen beter gemonitord worden door in gesprek te blijven met je eigen supporters", vervolgt Keuning. "Het is cru dat de hoofdboodschap is dat je mensen straft die er niks mee te maken hebben. En is een straf voor één wedstrijd over ruim twee maanden dan wel de oplossing?”

Lees meer:
0 reacties