FC Utrecht dicht bij evenaren record jaren 90: "Toen was ik topfit"

Edwin de Kruijff
Edwin de Kruijff Foto: © Pro Shots

FC Utrecht is onder bewind van Ron Jans flink geklommen op de ranglijst. Komend weekend kunnen de Domstedelingen zelfs een record evenaren tegen Fortuna, indien ze wederom ongeslagen blijven.

Dat is FC Utrecht op dit moment namelijk al twaalf duels. Tegen Fortuna Sittard komende zondag kan FC Utrecht dat evenaren. Een puike prestatie vindt Edwin de Kruijff, voormalig speler van FC Utrecht. Hij was speler van FC Utrecht toen het record in de jaren negentig werd neergezet.

In gesprek met het Algemeen Dagblad kan hij zich dat seizoen nog goed herinneren. "Fafié kwam nadat Cees Loffeld op een schandalige manier aan de kant was gezet. Maar na zijn komst ging het wel ineens lopen. Fafié zette het elftal dusdanig neer, dat we bijna geen goal meer tegen kregen. Zijn trainingen waren soms best saai, want we moesten veel herhalen. Maar tactisch was Fafié ontzettend sterk, we wisten precies waar we aan toe waren."

De Kruijff kan zich de opstelling van destijds ook nog van A tot Z herinneren. "Jan-Willem van Ede was een uitstekende keeper, de verdediging stond met Herman Verrips, Marcel Liesdek, Johan de Kock, Erik van der Meer en Robert Roest daar kort voor als een huis. Het middenveld was met de tactisch en technisch sterke Rob Alflen en Ab Plugboer en loopwonder Pieter Bijl uitgebalanceerd en voorin was de sluwe Pool Wlodi Smolarek aanspeelpunt en goaltjesdief ineen." De Kruijff zelf was de andere aanvaller, herinnert hij zich. "We misten alleen een échte doelpuntenmaker, ik was dat ook niet. Maar ik was dat seizoen wel topfit."

Lees meer:
0 reacties