FC Utrecht boos na uitwedstrijd Ajax: "Mate van ingrijpen zwaar"

Ajax FC Utrecht
Ajax FC Utrecht Foto: © Pro Shots

Na afloop van Ajax FC Utrecht (2-0) liep het uit de hand. FC Utrecht-supporters werden begeleid naar bussen. Tijdens deze begeleiding ontstond er 'een confrontatie' tussen FC Utrecht- en Ajax-supporters, waarbij beide groepen elkaar 'aan het uitlokken waren'. Toen deze verbale confrontatie leidde tot antisemitische leuzen van FC Utrecht-supporters, heeft de politie één verdachte gearresteerd.

Het oppakken van een supporter viel in het verkeerde keelgat bij FC Utrecht-supporters waardoor zij zich keerde tegen de politie, die naar eigen zeggen blij te zijn met hoe er gehandeld is. "Wij kijken terug op een proportionele politie-inzet”, zegt een politiewoordvoerder in gesprek met het Algemeen Dagblad. Veel van de 1000 meegereisde Utrecht-supporters zijn het daar niet mee eens: "ook onschuldige en niet-betrokken mensen werden onder de voet gelopen", stellen zij.

Thijs van Es, algemeen directeur van FC Utrecht, heeft de meegereisde fans nazorg aangeboden. "We vinden de mate van ingrijpen erg zwaar", zei hij in een verklaring. De club is momenteel in gesprek met de politie. Een woordvoerder van de politie merkte op: "Het moet gezegd worden dat de stewards van FC Utrecht tijdens en na de wedstrijd uitstekend werk hebben verricht. Daarom hebben we besloten om nog met FC Utrecht in gesprek te gaan om de inzet te evalueren."

Lees meer:
0 reacties