FC Utrecht boekt verlies van enkele miljoenen ondanks hogere omzet

FC Utrecht-supporters in de Galgenwaard
FC Utrecht-supporters in de Galgenwaard Foto: © Pro Shots

In het seizoen 2022/2023 heeft FC Utrecht gepresteerd conform de begroting, zo maakt de club bekend in het jaarverslag. De omzet is zelfs hoger geworden dan begroot.

Desondanks noteert FC Utrecht een verlies van 5,8 miljoen euro. Dit komt vooral doordat de operationele kosten stegen van 32,2 miljoen euro naar 37,8 miljoen euro. De omzet steeg van 24,1 miljoen euro naar 27,8 miljoen euro. "Ook in de jaargang 2022/2023 hebben we ons gefocust op het verder ontplooien en perfectioneren van de activiteiten die zijn gericht op de groeistrategie van de club", vertelt Financieel en Operationeel Directeur Edo Keuning.

"Bijvoorbeeld de optimalisatie van de club en de bijbehorende (merk)waarden, het investeren in de gebiedsontwikkeling rondom sporticoon Stadion Galgenwaard en de ontwikkeling van Sportcampus Traiectum; de samenwerking tussen de Utrechtse topsportclubs SV Kampong, Hellas, UZSC, VV Utrecht en FC Utrecht", vervolgt Keuning.

"De FRS-score wordt jaarlijks in oktober berekend door de KNVB, dat is een rating die aangeeft hoe de financiële positie van de club gesteld is. Deze was voor oktober nog onder de norm van de KNVB, maar is door de stadionaankoop direct weer op niveau", besluit Keuning.

Lees meer:
0 reacties