SAMENVATTING | FC Utrecht boekt eerste zege in tumultueus duel

FC Utrecht heeft vrijdagavond de eerste overwinning van het seizoen geboekt. Op bezoek bij Fortuna Sittard werd er met 4-3 gewonnen, in een duel dat behoorlijk tumultueus.

Waar er in de eerste helft vrij weinig gebeurde, was dat in de tweede helft wel anders. Bas Dost opende na een uur spelen de score, maar lang bleef die 0-1 niet staan. Rodrigo Guth maakte drie minuten later gelijk.

Daarna deed Tasos Douvikas van zich spreken. De aanvaller scoorde een hattrick, mede dankzij een penalty. Tussendoor scoorde Burak Yilmaz, ook uit een strafschop, nog de tweede Fortuna-goal.

In de extra tijd maakte Tijjani Noslin nog de 3-4, maar uiteindelijk trok FC Utrecht de overwinning over de streep. Een kwartier voor tijd werd de wedstrijd tijdelijk gestaakt. Nadat eerst fans van FC Utrecht vuurwerk op het veld en naar de eigen wisselspelers gooiden, was het niet veel later weer raak.

Ditmaal werden er bekers bier gegooid, waarna arbiter Allard Lindhout het duel tijdelijk staakte.

Opstelling FC Utrecht: Barkas, Van der Maarel, Ter Avest (63' Klaiber), Redan (63' Douvikas), Brouwers, Van der Kust (89' Warmerdam), Toornstra, Viergever (c), Boussaid (89' Younes), Dost en Sylla