FC Utrecht blijft in strijd met grote vijand: "Ze zijn nu weg"

Een drijfnat veld in De Galgenwaard
Een drijfnat veld in De Galgenwaard Foto: © Pro Shots

FC Utrecht staat de afgelopen jaren niet bekend als een Eredivisieteam met een geweldige grasmat. Met de aanschaf van grote lichten moesten het gras in de Galgenwaard weer als vanouds worden, maar na raadsvragen van de Partij voor de Dieren is er onzekerheid rondom de aanschaf.

"Ze zijn nu weg, omdat het wat zonniger weer is geworden. De lampen zijn noodzakelijk voor de groei van het gras in de koudere maanden." Het is nog onzeker of FC Utrecht komende winter de stadionverlichting kan gebruiken. Een woordvoerder van de Domstedelingen meldde dat ze eerder dit jaar een brief ontvingen van de autoriteiten vanwege de paarse gloed boven de stad, die als lichthinder werd bestempeld", zo schrijft RTV Utrecht.

Of de lampen nu voor goed wegblijven zal in de toekomst blijken. "We gaan onderzoeken hoe we op een duurzame manier een oplossing kunnen vinden voor dit vraagstuk", stelt FC Utrecht.Wellicht kunnen de lampen terugkeren als er een oplossing wordt gevonden om te voorkomen dat het licht omhoog schijnt.

Lees meer:
0 reacties