FC Utrecht baalt van FC Twente-fans: "Er is met vuurwerk gegooid"

Supporters van FC Twente in het uitvak bij FC Utrecht
Supporters van FC Twente in het uitvak bij FC Utrecht Foto: © Pro Shots

Vanuit thuisvakken van FC Utrecht hoorde men zondagmiddag meermaals vuurwerkgeluiden. Volgens FC Utrecht hebben supporters van de thuisclub zondagmiddag zelf ingegrepen tegen de individuen die dit deden.

"Ook wij hebben de kortstondige vuurwerk geluiden geconstateerd, dat keuren wij uiteraard af", zo laat een woordvoerder van FC Utrecht weten bij de Tubantia. "Op het moment dat een dergelijk signaal wordt geconstateerd, gaan wij direct monitoren en handelen. Dat laatste deden ook de supporters rondom de individuen die de geluiden maakten, zij grepen in en corrigeerden het verkeerde en ongewenste gedrag."

De club stelt dat de impact hierdoor beperkt bleef. "Hierdoor bleef het bij een kortstondig, en door enkele individuen gemaakt - niet massaal - geluid en is er niet ingegrepen door ons. Geen enkel kwetsend gedrag is te tolereren in ons stadion, dus wij keuren de actie van de enkeling af. Het is goed om te zien dat de supporters eromheen dat ook hebben gedaan."

FC Utrecht anderzijds is niet tevreden over het gedrag van FC Twente-fans. "Er zijn rondom deze wedstrijd meerdere punten voor de evaluatie die niet thuishoren in ons stadion: zo zijn er een aantal andere spreekkoren geweest over en weer en is er bij de uitstroom van het uitvak met vuurwerk gegooid richting onze beveiligers. Daar gaan we uiteraard ook op handelen."

Tussen FC Utrecht en FC Twente en haar fans gaat het vaker niet goed. "We spreken ook graag over de positieve punten rondom deze wedstrijd, waar heel veel werk aan vooraf is gegaan. Waar we direct en veel in verbinding zijn geweest met FC Twente en we willen toewerken naar volle uitvakken over en weer."

Lees meer:
0 reacties