FC Twente-watcher bekritiseerd: "Zet Utrecht in een slecht daglicht"

Leon ten Voorde
Leon ten Voorde Foto: © NESimages

FC Twente ging afgelopen zondag op bezoek bij FC Utrecht (1-1). Clubwatcher van de Enschedeërs, Leon ten Voorde, heeft zich bij die wedstrijd enorm gestoord aan de vuurwerkgeluiden die werden gemaakt door de Utrechtse supporters. Podcast-host en FC Utrecht-fan Maurits kan zich niet vinden in de woorden van Ten Voorde.

"Hij zegt iets over Utrecht, wat niet klopt", begint Maurits bij de Red White Podcast, een FC Utrecht-supporterspodcast. "Massaal, zegt hij. Hij zegt: iedereen heeft het gehoord. Het is gewoon niet waar. Volgens mij klopt dat dus niet. En nu gaat hij FC Utrecht in een slecht daglicht zetten, terwijl dat volgens mij niet hoort."

Maurits heeft nog een voorbeeld, uit de derby tussen Heracles en FC Twente. "Kijk, de homo's van Almelo, dat was wel duidelijk op tv te horen. Ook niet netjes. Oké, inderdaad, de KNVB moet daar wedstrijden voor stilleggen."

De presentator vervolgt: "Maar niemand heeft daar een big deal over gemaakt. En deze man gaat nu in één keer enorme stennis schoppen over iets wat vijftig tot honderd man zeggen, om met zo'n titel en zo'n podcast maar downloads te krijgen."

Co-host Henk-Jan haakt in over Ten Voorde: "Dit doet hij niet voor het eerst. Dit doet hij altijd. Hij is totaal niet objectief, totaal niet." Maurits: "Hij heeft een hekel aan FC Utrecht. En dat is niet erg. Want dat heb ik ook aan FC Twente." Henk-Jan besluit: "Ja, wie niet."

Lees meer:
0 reacties