‘FC Twente richt pijlen op voormalig FC Utrecht-aanvaller’

Bas Dost
Bas Dost Foto: © Pro Shots

Er gaan geruchten dat Bas Dost in gesprek is met FC Twente voor een mogelijke transfer. De 34-jarige centrumspits is sinds 1 juli clubloos nadat zijn contract bij FC Utrecht niet werd verlengd. Als Dost naar FC Twente zou gaan, zou hij worden herenigd met zijn oud-jeugdtrainer bij FC Emmen, Joseph Oosting.

Niels Dijkhuizen, de sportjournalist van RTV Drenthe, bracht dit nieuws naar buiten via Twitter. Bas Dost en Joseph Oosting hebben in het verleden samengewerkt in de jeugd van FC Emmen. Hoewel Dost eerder werd gelinkt aan een mogelijke terugkeer bij FC Emmen tijdens deze transferperiode, schijnt hij nu ook in gesprek te zijn met FC Twente.

Afgelopen seizoen kwam Dost niet vaak in actie bij FC Utrecht als eerste keuze. Hij verloor de concurrentiestrijd van topschutter Douvikas. De 34-jarige Dost wist negen keer het net te vinden in 22 wedstrijden. De ervaren centrumspits heeft een indrukwekkende carrière gehad, waarin hij voor verschillende clubs heeft gespeeld, waaronder FC Emmen, FC Utrecht, Club Brugge, Eintracht Frankfurt, Sporting Lissabon, Heerenveen, Heracles en VFL Wolfsburg.

Lees meer:
0 reacties