"FC Twente heeft daar altijd moeite, waar FC Utrecht ook staat"

Leon ten Voorde
Leon ten Voorde Foto: © Sportfoto-oost

Zondag komt FC Twente op bezoek bij FC Utrecht. Gezien de stand op de ranglijst zijn de Tukkers de absolute favoriet, maar Leon ten Voorde weet dat de club uit Enschede het altijd moeilijk heeft in de Galgenwaard.

Ten Voorde wijst naar vorig seizoen, toen de Domstedelingen met 1-0 wonnen en FC Twente drie doelpunten afgekeurd zag worden. "Dat overkomt je nooit. Dat was heel zuur, want ze speelden eigenlijk een hele goede wedstrijd", herinnert de journalist in De Warming-up. "Ik weet nog dat de spelers van FC Utrecht na afloop dolblij de catacomben inkwamen, maar tegelijk ook hun handen voor hun ogen deden. 'Hoe hebben we deze wedstrijd kunnen winnen, we waren zó slecht'."

Dat de thuisploeg zondag als hekkensluiter aantreedt tegen het goede FC Twente, zegt dus volgens Ten Voorde niet veel. In de competitie werd al dik tien jaar niet meer gewonnen in de Galgenwaard. "Als je naar Utrecht gaat voelt het niet alsof je naar de nummer laatst gaat. Waar die ploeg ook staat, het is voor FC Twente een lastige wedstrijd", concludeert Ten Voorde.

Lees meer:
0 reacties