Fans teleurgesteld: "Dit was het moment om Ajax op hun plek te zetten"

Ajax - FC Utrecht
Ajax - FC Utrecht Foto: © Pro Shots

FC Utrecht hoopte te profiteren van een kwakkelend Ajax, maar dat lukte niet. De Domstedelingen kwamen met een 3-1 verlies het veld af. De fans waren uiteraard erg teleurgesteld.

Twee daarvan, Pep en Frans, hebben bij De Utrechtse Internet Courant hun onvrede geuit. "Als er ooit een moment was om Ajax op een vernederende manier te verslaan, dan was het zondag. Het heeft er alleen geen moment in gezeten. Ajax is op dit moment een instabiel en onzeker elftal. Dit was het moment om die arrogante Amsterdammertjes op hun plek te zetten. Het is er allesbehalve uitgekomen. Alle spelers kwamen overal een stap te laat en in de rust had het al 4-0 voor Ajax kunnen staan. Ajax is normaal een maatje te groot, maar als je ze laat voetballen zoals afgelopen zondag, dan zijn ze al snel meerdere maatjes te groot", zegt Pep.

Frans was wel tevreden over de prestaties van FC Utrecht-spits Tasos Douvikas tegen Ajax. "De wedstrijd stelde weinig voor, maar de goal van Douvikas was wel erg mooi. Hij is nog altijd op jacht naar de topscorerstitel. Volgende week staat een thuiswedstrijd tegen FC Emmen op het programma. Met twee doelpunten in die wedstrijd moet hij de titel toch veilig kunnen stellen. Het is nog nooit voorgekomen dat FC Utrecht de topscorer van de Eredivisie in zijn selectie had. Als het hem lukt dan is dat waanzinnig knap en gaat dat veel geld opleveren."

In het interview gaat het ook nog over het supportsprobleem dat nu bovenaan de agenda van de KNVB staat. Pep is niet tevreden over de aanpak hiervan: "Het Nederlandse beleid ten aanzien van supporters begint langzaam een beetje te lijken op supportertje pesten. De uitwedstrijd tegen Ajax moest met de bus bezocht worden. In die bussen was het ten strengste verboden om een blikje, een snoepje of een zakje chips mee te nemen. De gemeente Amsterdam wilde niet dat er op de parkeerplaats van de bussen bij de Johan Cruijff ArenA afval op de grond kwam te liggen. Daardoor mocht niemand iets meenemen. Tegelijkertijd zitten er meer dan 50.000 Ajax-supporters in het stadion. Voor de wedstrijd wordt er volop bier gezopen en zijn er overal lege blikjes en bekertjes te vinden. Iets verderop, waar onze bussen staan, is dat dan ten strengste verboden. Er wordt aan alle kanten met twee maten gemeten."

FC Utrecht bereidt zich inmiddels voor op de play-offs tegen Sparta en Frans heeft redelijk veel vertrouwen in zijn team. "Er is totaal geen reden om te vrezen voor Sparta. In de competitie heeft FC Utrecht die Rotterdammers twee keer verslagen. Sparta heeft met Koki Saito, Mica Pinto en Vito van Crooij drie leuke spelertjes tot zijn beschikking, maar het is geen wonderploeg. Het enige struikelblok kan onze eigen verdediging zijn. Defensief lijkt het nog steeds nergens op. Onze verdedigers staan meestal lucht te dekken en hebben geen idee naar welke kleur ze de bal moeten spelen. Dat worden spannende momenten."

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
4 AZ 34 33 67
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
8 SC Heerenveen 34 -6 46
9 RKC Waalwijk 34 -14 41
10 Vitesse 34 -5 40
Bekijk de hele stand