Etienne Vaessen: "Je weet dat Sam Lammers daar handig in is"

Etienne Vaessen
Etienne Vaessen Foto: © Pro Shots

FC Utrecht bleef dit weekend in de uitwedstrijd met RKC Waalwijk steken op een 2-2 gelijkspel. Uiteindelijk waren beide ploegen daar niet echt tevreden mee.

Beide ploegen waren ontevreden omdat er bij winst meer viel te halen. Zo kon FC Utrecht bij winst profiteren van het puntenverlies van Ajax en NEC in de strijd om de vijfde plaats die een ticket voor de tweede voorronde van de Europa League oplevert. RKC kon echter bij winst over Excelsior heen wippen en op de veilige plek vijftien komen.

Tegenover ESPN liet Etienne Vaessen weten niet blij te zijn met de puntendeling. “Voor mijn gevoel hadden het er drie moeten zijn, maar gelukkig was er meer spirit dan in voorgaande wedstrijden. Hiermee kunnen we doorgaan, al blijven we wel met een zure nasmaak achter. Ook, omdat we de tweede gelijkmaker te gemakkelijk hebben weggegeven. Je weet dat Sam Lammers handig is in de kleine ruimte.”

Ook trainer Henk Fraser vindt dat de gelijkmaker te makkelijk viel. “Onder meer bij de 2-2 hadden we veel resoluter moeten optreden. Anderzijds: er waren ook momenten in de wedstrijd waarin we dat wel deden. We moeten ook realistisch zijn: het is frustrerend dat we niet gewonnen hebben, omdat we er zo dichtbij waren, maar aan beide kanten zijn er mogelijkheden geweest”, aldus de oefenmeester.

Lees meer:
0 reacties