Eshly Bakker wijst: "Daarin moeten we echt volwassener worden"

Eshly Bakker in actie namens FC Utrecht
Eshly Bakker in actie namens FC Utrecht Foto: © Pro Shots

FC Utrecht Vrouwen sloot het kalenderjaar afgelopen zondag af met een ruime nederlaag. In eigen huis gingen de Domstedelingen met 6-0 onderuit tegen Fortuna Sittard Vrouwen.

Na twintig minuten spelen stond Fortuna Vrouwen al met 4-0 voor. "Dat was niet best", zegt Eshly Bakker met gevoel voor understatement bij ESPN. "Dan druk ik me nog zacht uit. Ja, net als tegen AZ ligt 'ie er binnen no time in. Dan maak je het voor jezelf natuurlijk heel moeilijk. Dan heb je nog de hele wedstrijd om het goed te maken, maar als je na twintig minuten al met 4-0 achterstaat..."

"Dan speel je die tweede helft nog wel om te doen wat zij gedaan hebben. Maar, dat is wel moeilijk", erkent de aanvalster van FC Utrecht Vrouwen. "Wat er in onze koppies zat? Je ziet dat we daarin de volwassenheid nog niet hebben. Het heeft er niet mee te maken met dat we niet willen, dat we het niet kunnen, maar dat we misschien niet met een snelle tegenslag om kunnen gaan. Daarin moeten we echt volwassener worden."

Bakker is trots op hoe FC Utrecht begon aan de tweede helft, maar: "Het mag gewoon niet zo zijn dat je met 6-0 verliest. Een doelpunt hing de hele tijd in de lucht bij ons en dan maken zij 'm...", treurt ze.

Lees meer:
0 reacties