Eshly Bakker verruilde Ajax voor FC Utrecht: "Barst van de ambitie"

Eshly Bakker bij FC Utrecht
Eshly Bakker bij FC Utrecht Foto: © BSR Agency

Eshly Bakker verruilde Ajax Vrouwen afgelopen zomer voor FC Utrecht Vrouwen. De aanvalster verlengde haar aflopende contract in Amsterdam niet en koos voor de club uit de Domstad, die terugkeerde in de Azerion Vrouwen Eredivisie.

Een verrassing voor velen, zo denkt Bakker. "In totaal heb ik negen seizoenen bij Ajax gespeeld. Daar kwam ik in een soort cyclus terecht. De laatste vier jaar had ik het gevoel dat ik elk seizoen opnieuw moest beginnen", vertelt ze eerlijk tegenover ProProf Magazine. "In de tweede helft van het seizoen was ik vaste basisspeler, maar na de zomervakantie begon ik weer achteraan en zat ik op de bank."

De ervaren aanvalster vervolgt: "Ik ben niet vies van een beetje concurrentie, maar na drie seizoenen dit patroon vroeg ik me af: is dit nog wat ik wil? De timing was lastig. Einde seizoen speelde ik weer veel en we waren natuurlijk kampioen geworden. Uiteindelijk heb ik besloten om de overstap naar Utrecht te maken."

Bij de Utrechters is Bakker 'zeker niet' aan het afbouwen, zo benadrukt ze. "Ik barst nog van de ambitie en ik wil juist veel spelen en van waarde zijn voor het team. Bij Utrecht ben ik tweede aanvoerder. Nu Liza van der Most geblesseerd is, schuift de band automatisch door naar mij. Dat is ook een leuk proces."

"Ik vind het leuk om meiden iets mee te geven; technisch, tactisch, een slimmigheidje in de wedstrijd. Het liefst laat ik het zien met mijn voeten, maar dit seizoen heb ik ook geleerd om de leiding te pakken", vertelt Bakker. "Dat ligt mij van nature niet, maar daar ben ik wel heel comfortabel in geworden. En misschien zat het er wel altijd in, maar komt het er nu uit door de omgeving waarin ik zit."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
11/08
FC Utrecht
14:30
PEC Zwolle
za
17/08
SC Heerenveen
16:30
FC Utrecht
za
24/08
NAC Breda
21:00
FC Utrecht
zo
1/09
FC Utrecht
12:15
FC Twente
zo
15/09
Ajax
14:30
FC Utrecht
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
3 AZ 0 0 0
4 FC Groningen 0 0 0
5 FC Twente 0 0 0
6 FC Utrecht 0 0 0
7 Feyenoord 0 0 0
8 Fortuna Sittard 0 0 0
9 Go Ahead Eagles 0 0 0
Bekijk de hele stand