Eshly Bakker: "Mijn vader zei bij de geboorte: Gelukkig geen voetbal"

Eshly Bakker bij FC Utrecht
Eshly Bakker bij FC Utrecht Foto: © BSR Agency

Eshly Bakker werd begin dit jaar door haar zus als getuige gevraagd. Dat gebeurde middels een groot spandoek. Het zorgde voor veel emotie bij de aanvalster van FC Utrecht Vrouwen, die in ProProf Magazine vertelt over haar jeugd.

Volgens Bakker hebben zij en haar zus een 'vrije jeugd' gehad. "Onze ouders hadden een tuincentrum en wij woonden ook op dat terrein. Kinderen vonden het altijd leuk om bij ons te spelen, ook omdat er veel mocht. Het was een fijne jeugd", blikt de aanvalster terug. "Helaas zijn mijn ouders gescheiden toen ik in Duitsland zat. Dat was echt een klap. Ik zag het niet aankomen. Inmiddels zijn ze allebei weer erg gelukkig."

De aanvalster denkt dat ze haar talent voor balsporten van haar moeder heeft. "Zij heeft altijd gehandbald en had graag gezien dat ik dat ook ging doen. Ik denk dat ik dat ook goed had gekund, maar ik wilde voetballen. Volgens de overlevering zei mijn vader bij onze geboorte: ‘Yes, twee meisjes. Gelukkig geen voetbal.’ Nou, dat liep even anders", vertelt Bakker. 

Ze gaat verder: "Mijn vader vindt voetbal nog steeds niks, al vindt hij het wel leuk om mij te zien spelen. Mijn moeder is helemaal om. Mijn ouders hebben altijd geprobeerd een balans te vinden tussen mijn voetbal en de bezigheden van mijn zus. Ik denk dat het voor veel gezinnen een worsteling is om de aandacht goed te verdelen. Zeker als een kind aan topsport doet", merkt ze op.

Bakker was vaak weg. "In ons gezin was dat wel een lastig dingetje. Het gaat niet alleen om het heen en weer brengen, het gaat er ook om dat andere kinderen ook worden gezien. Ik denk dat het uiteindelijk allemaal goed is gekomen bij ons, anders had mijn zus me vast niet  gevraagd om haar getuige te worden", besluit ze.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
11/08
FC Utrecht
14:30
PEC Zwolle
za
17/08
SC Heerenveen
16:30
FC Utrecht
za
24/08
NAC Breda
21:00
FC Utrecht
zo
1/09
FC Utrecht
12:15
FC Twente
zo
15/09
Ajax
14:30
FC Utrecht
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
3 AZ 0 0 0
4 FC Groningen 0 0 0
5 FC Twente 0 0 0
6 FC Utrecht 0 0 0
7 Feyenoord 0 0 0
8 Fortuna Sittard 0 0 0
9 Go Ahead Eagles 0 0 0
Bekijk de hele stand