Eshly Bakker erkent frustratie: "Dat is bij mij ook niet gebeurd"

Marthe Munsterman, Eshly Bakker en Liza van der Most bij FC Utrecht
Marthe Munsterman, Eshly Bakker en Liza van der Most bij FC Utrecht Foto: © Pro Shots

FC Utrecht Vrouwen ging zondag met 5-2 onderuit op bezoek bij Ajax Vrouwen. De Utrechtse goals werden gemaakt door Eshly Bakker, die de afgelopen jaren bij de Amsterdamse club speelde.

Bakker hielp aan de andere kant ook mee bij een goal van Ajax Vrouwen: de aanvalster schoof de bal in de voeten van Romée Leuchter. Die vond Chasity Grant en zij zette de 2-0 op het scorebord. "Ik geef Ajax gewoon een assist", baalde Bakker na afloop. "Ik was wel geïrriteerd. Deels door m’n fout, deels omdat ik merkte dat we niet zelfverzekerd genoeg waren. We durfden te weinig", zegt ze in het Algemeen Dagblad.

Uiteindelijk kwam FC Utrecht Vrouwen door twee goals van Bakker terug op 2-2. "Toen kwam er wel even wat los, ja", reageert ze nuchter. "Sommige speelsters juichen uit respect niet als ze scoren tegen hun oude club. Maar ik speel daar niet meer. Ik speel nu voor FC Utrecht en mijn werk is om voor ze te scoren. Er zat een stukje frustratie bij. Ik had hier graag op een andere manier weg willen gaan", is Bakker openhartig.

Ze refereert aan een uitspraak van Daley Blind, die ook een verleden heeft bij Ajax. "Ik heb hem ooit horen zeggen dat hij door de voordeur had willen vertrekken bij Ajax. Het gebeurde bij hem niet en is ook bij mij niet gebeurd", maakt de aanvalster duidelijk. Ondanks de twee goals van Bakker ging FC Utrecht Vrouwen alsnog onderuit, wat extra zuur is. "Als je ziet wat er loskomt na die goals van ons, is het zo zonde dat we dat niet vanaf het begin deden."

"We moeten gewoon schijt hebben. In de fase van onze goals hadden we dat ook. Dan kan je in dit soort wedstrijden echt resultaat halen, maar dat moet je wel de hele wedstrijd doen", gaat ze verder. "Uiteindelijk verlies je onnodig ruim, al was het wel verdiend. Maar de weerstand die we tegen dit Ajax hebben geboden, biedt absoluut perspectief", oordeelt Bakker.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
11/08
FC Utrecht
14:30
PEC Zwolle
za
17/08
SC Heerenveen
16:30
FC Utrecht
za
24/08
NAC Breda
21:00
FC Utrecht
zo
1/09
FC Utrecht
12:15
FC Twente
zo
15/09
Ajax
14:30
FC Utrecht
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
3 AZ 0 0 0
4 FC Groningen 0 0 0
5 FC Twente 0 0 0
6 FC Utrecht 0 0 0
7 Feyenoord 0 0 0
8 Fortuna Sittard 0 0 0
9 Go Ahead Eagles 0 0 0
Bekijk de hele stand