Ten Hag geniet van oud-spits FC Utrecht: "Is hem zo enorm gegund"

Erik ten Hag
Erik ten Hag Foto: © Pro Shots

Het aangrijpende verhaal van Sébastien Haller raakte velen in de voetbalwereld, vooral zijn voetbalvrienden van FC Utrecht en Ajax. Na een strijd van anderhalf jaar tegen teelbalkanker, werd hij zondagavond de held van Ivoorkust door het winnende doelpunt te maken in de Afrika Cup-finale tegen Nigeria. Erik ten Hag had een sterke band met de spits, die onder zijn leiding bloeide bij FC Utrecht.

"Dit hoogtepunt is Seb zo enorm gegund na alles wat hij heeft meegemaakt", zegt de coach van Manchester United in gesprek met de Telegraaf. Ten Hag heeft genoten van de uitstekende prestaties van zijn voormalige pupil.

"Zijn verhaal is natuurlijk super emotioneel. De zware ziekte waar hij mee te maken heeft gehad en dan zo terugkomen. Sportief gezien was het voor hem moeilijk, dat hij vorig jaar met Borussia Dortmund naast de titel greep en hij in de beslissende wedstrijd een penalty miste. Dat hij dan nu wel Afrikaans kampioen wordt, is geweldig", gaat Ten Hag verder.

Ten Hag vervolgt: "Hij is een fantastische persoonlijkheid, een echte teamplayer. Eigenlijk past dat niet bij een spits, maar zo stelt hij zich altijd op. Hij is bescheiden en nederig, gewoon een geweldige speler om in je ploeg te hebben. En hij straalt kalmte en rust uit. Dat zie je ook terug in zijn spel. Hij is onverstoorbaar en daardoor ook in staat om op zo’n belangrijk moment in moeilijke omstandigheden zo’n beslissende goal te maken."

"Ik heb zondagavond na de finale direct even contact met hem gehad. Ook tijdens zijn ziekteperiode is er frequent contact geweest. Ik heb hem zoveel mogelijk proberen te steunen. Een sportman in de kracht van zijn leven met een jong gezin van drie kinderen en dan zo’n ziekte. De manier waarop hij ermee is omgegaan, verdient groot respect. Hij heeft zich geweldig teruggeknokt en dan is het mooi dat daar nu ook een zo verdiend sportief hoogtepunt op volgt", aldus Ten Hag.

Lees meer:
0 reacties