Engwanda stel zich voor: "Moet aan offensieve kwaliteiten werken"

Alonzo Engwanda is de eerste versterking voor FC Utrecht in het seizoen 2024/25. De 21-jarige voetballer komt over van Anderlecht. Tegenover FC Utrecht TV vertelt hij wat voor speler hij is.

In gesprek met de verslaggever geeft Engwanda aan dat hij altijd goesting (een Vlaams woord wat zoiets betekent als lust of zin) heeft: “Ik wil alle ballen nemen en ook zorgen voor goede omstandigheden voor mijn teamgenoten. Ik ben iemand die altijd wil winnen en dat is ook belangrijk om zo'n energie te hebben in de ploeg.”

De van origine middenvelder geeft aan dat hij meer een defensieve speler is: “Mijn offensieve kwaliteiten zijn een punt waar ik nog aan moet werken.” Wel kan hij naar eigen zeggen op meerdere posities uit de voeten: “Ik ben als middenvelder opgegroeid. Bij Anderlecht veranderden we weleens van opstelling. Soms wordt er dan gezocht naar andere posities waar je kunt spelen. Ik heb al als centrale verdediger gespeeld en ook als back, maar mijn echte positie is middenvelder”, besluit de Belg.

Lees meer:
0 reacties