Emoties bij Dost na bijzonder moment: "Doet je wel wat als vader"

Bas Dost scoort
Bas Dost scoort Foto: © Pro Shots

Bas Dost was zondag weer eens belangrijk voor FC Utrecht. Hij scoorde de winnende tegen Vitesse. Een bijzonder moment voor de 33-jarige spits, want zijn vierjarige zoontje Sep zat voor het eerst op de tribune.

"Ik had niet verwacht dat het me zoveel zou doen", reageerde Dost senior na afloop bij het Algemeen Dagblad. "Die blijdschap, dat plezier dat in zijn ogen stond. Het kan ook best aan die tijger (de clubmascotte, red.) hebben gelegen die hier op het veld rondloopt, hoor. Toch vermoed ik dat zijn enthousiasme ook wel wat met mijn doelpunt te maken heeft. Ja, dat doet je wel wat als vader", is hij open.

Dost geniet ervan om spits te zijn, zo geeft hij aan: "Je hoeft niet goed te spelen om toch belangrijk te zijn voor je elftal. Je weet: die ene kans komt altijd. En als je ’m dan maakt, zoals vandaag. Ja. Dan is dat heerlijk. Ik kan daar zo van genieten. Nog steeds", aldus Dost, die ook weet dat hij het verschil kan maken voor zijn club.

"Als je niet scoort ben je een ongelooflijke eikel, zo redeneert de supporter", weet de aanvaller. "En dat vind ik ook terecht. Laat ze maar lekker schelden, ik raak daarvan niet uit mijn focus. Maar als je een lelijke wedstrijd in de slotfase dan uiteindelijk toch wint, zie je diezelfde mensen helemaal uit hun plaat gaan. Dat maakt dat juichen dan extra bijzonder", besluit de matchwinner van zondag.

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
4 AZ 34 33 67
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
8 SC Heerenveen 34 -6 46
9 RKC Waalwijk 34 -14 41
10 Vitesse 34 -5 40
Bekijk de hele stand