El Karouani: "Hakim Ziyech is geweldig, maar wat hij liet zien"

Souffian El Karouani
Souffian El Karouani Foto: © Pro Shots

Souffian El Karouani draait een goed seizoen bij FC Utrecht. Daarnaast speelde de verdediger al drie interlands voor Marokko. In DoneDeal de podcast spreekt hij over de grote namen met wie hij op het veld stond.

El Karouani maakte zijn debuut voor Marokko tegen Guinee-Bissau, in een wedstrijd die met 0-3 gewonnen werd. Direct stond de huidige verdediger van FC Utrecht met de nodige grote namen op het veld. "Nayef Aguerd, Achraf Hakimi, Roman Saïss, Aymen Barkok, Yassine Bounou, Soufiane Boufal, Sofyan Amrabat. Munir El Haddadi speelde ook."

"Het was in de coronaperiode, dus het is jammer dat er geen publiek was", gaat hij verder. "Er was alleen familie. Dat is natuurlijk wel het mooiste, dat zij er bij zijn, maar het is wel jammer dat dat grote stadion in Casablanca niet vol zat. Maar ik denk dat dat voor mij wel het mooiste moment van mijn carrière was, mijn debuut voor het grote Marokko."

"Ik vond Achraf Hakimi echt niet normaal", antwoord hij op de vraag wie de meeste indruk maakte. "Hij is zó goed en wat dat betreft een voorbeeld voor mij. Hij blijft gewoon gaan, een heel aanvallende back. Hij voert verdedigend ook zijn taken uit en ik denk dat hij het heeft laten zien bij heel veel grote clubs. Op de training stond ik vaak tegen hem. Dat is heel mooi, om tegen zulke mensen te spelen. Dan moet je weer met nieuwe situaties leren omgaan, dus daar leer je heel veel van. Tuurlijk is Hakim Ziyech een geweldige speler, maar ik schat Hakimi nog hoger in. Hij is echt van wereldklasse. In mijn ogen de beste speler bij Marokko."

Lees meer:
0 reacties