Eenhoorn geeft uitleg: "Feyenoord zou FC Utrecht compenseren"

Robert Eenhoorn
Robert Eenhoorn Foto: © Orange Pictures

Robert Eenhoorn geeft tegenover Voetbal International uit over de afhandeling van het coronaseizoen 2019/2020. Een afspraak over compensatie van Ajax kwam niet in de notulen van de gesprekken terug. Feyenoord en FC Utrecht deden het beter.

Het Champions League-ticket ging in het gestaakte seizoen naar Ajax. "Wij hebben het in die periode vooral gehad over solidariteit, zodat de bedrijfstak overeind zou blijven in deze ongekende crisis", steekt Eenhoorn van wal tegenover Voetbal International.

"Daarnaast ging het ons om compensatie", vervolgt Eenhoorn. "Met de acht bovenste clubs hebben wij in een eerder stadium daarover gesproken. Feyenoord zou FC Utrecht compenseren, omdat de bekerfinale niet doorging en Feyenoord het Europese ticket kreeg. Ikzelf bracht in dat Ajax bij deze stand dan AZ zou compenseren voor het Champions League-ticket."

" Maar toen later de notulen van die gesprekken binnen kwamen, stond de compensatie van Feyenoord voor Utrecht er nog in, maar de compensatie van Ajax voor AZ bleken eruit gehaald." Een boze brief kreeg nul op rekest. "Die brief is nooit beantwoord. In de recente gesprekken die wij met de KNVB hebben gehad, hebben ze uiteindelijk toe moeten geven dat het destijds een keuze was om het ticket aan Ajax te geven, hetgeen ook met de overige clubs gedeeld is."

Lees meer:
0 reacties