"Een van de duurste transfers maar geen garantie voor een basisplaats"

Douvikas in actie voor Celta de Vigo
Douvikas in actie voor Celta de Vigo Foto: © Pro Shots

Tasos Douvikas kende vorig seizoen een topjaar in het shirt van FC Utrecht. De Griek was de eerste speler in de geschiedenis van FC Utrecht die de titel van topscorer op zijn naam wist te schrijven. Voetbal International zoomde in op zijn prestaties van vorig en dit seizoen.

"Tasos Douvikas kroonde zich afgelopen seizoen – samen met Xavi Simons – tot topscorer van de Eredivisie", begint Bart Frouws. "De Griek werd daarmee de eerste speler die namens FC Utrecht die eretitel in ontvangst nam. Met negentien goals was de productie niet bijster indrukwekkend, maar wel genoeg om interesse te wekken vanuit het buitenland. Celta de Vigo hapte toe, en haalde de aanvaller voor ruim twaalf miljoen euro naar Noordwest-Spanje."

"Dat is een recordbedrag voor FC Utrecht en ook één van de duurste transfers in de clubhistorie van Celta, maar geen garantie voor een basisplaats", schrijft hij verder." De plek in de punt van de aanval gaat bijna wekelijks naar een andere speler met een verleden in de Eredivisie: Jørgen Strand Larsen. Terwijl de oud-spits van FC Groningen goed was voor tien goals in 29 La Liga-duels, staat de teller van Douvikas na 24 wedstrijden pas op vier treffers."

"Het is vooral het bekertoernooi waarin de Griekse international zich moet laten gelden. Celta schopte het tot de kwartfinale van de Copa del Rey en had dat voor een groot deel te danken aan Douvikas. De 24-jarige aanvaller was drie rondes op rij goed voor twee goals en speelde daarmee steeds een cruciale rol. Met zes treffers is Douvikas – met alleen de finale nog op het programma – gedeeld topscorer van het Spaanse bekertoernooi", besluit hij.

Lees meer:
0 reacties