Du Chatinier over clubicoon: "Wilde zich iets té graag bewijzen"

Ton du Chatinier
Ton du Chatinier Foto: © Pro Shots

Mark van der Maarel staat op 399 wedstrijden en kan donderdagavond tegen Sparta Rotterdam de grens van 400 bereiken. Het feit dat hij 15 jaar geleden als jonge verdediger begon en nu als clublegende afscheid neemt, had voormalig hoofdtrainer Ton Du Chatinier niet kunnen voorspellen.

"Heel eerlijk: dat had ik niet verwacht", zegt Du Chatinier in gesprek met ESPN. "Het is natuurlijk altijd een goed ventje geweest. Heel sociaal. Goed opgeleid. Leergierig. Maar in het veld was-ie in het begin ook wat druistig, onrustig. Misschien wilde hij zich wel iets té graag bewijzen."

Die drang om zichzelf te bewijzen heeft Van der Maarel wel ver gebracht. Hoewel hij sinds 2009 een constante aanwezigheid is geweest in het eerste elftal als rechtsback en centrale verdediger, is er altijd twijfel geweest over hem, zelfs door Du Chatinier. "Ik heb ook weleens gedacht, wordt het niet eens tijd om te stoppen? En er zijn genoeg trainers geweest die hem er een tijdje naast hebben gezet. Maar de grote kracht van Mark is zijn karakter. Wat er ook gebeurt, hij zal zich altijd terugknokken. Hup, de knop om, keihard trainen en laten zien dat je in de basis thuishoort. En dat is ook precies waar ze van houden in het Uteregse."

Lees meer:
0 reacties